چگونه عسل طبیعی را از عسل تقلبی تشخیص دهیم؟
به گزارش مجله پزشکی، با استفاده از چند روش ساده می توانید عسل طبیعی را از تقلبی تشخیص دهید و مطمئن شوید عسلی که تهیه کرده اید، اصل است.
با ما همراه باشید و درباره وبلاگ باران خشک بیشتر بدانید.
به گزارش خبرنگاران به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، کارشناس نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: تقلب در تولید عسل معمولا به دو صورت انجام می شود که یکی تغذیه زنبور با شکر و دیگری تولید عسل با شکر، آب و اسانس بدون دخالت زنبور است.
سعید کرانیان اضافه نمود: بعضی افراد برای سودجویی بیشتر یا عدم مدیریت کافی زنبورستان ها اقدام به تغذیه کندو با شربت شکر می کنند که این کار تقلب در تولید عسل محسوب می شود، در این مورد تنها با انجام آزمایش می توان تقلبی بودن عسل را تشخیص داد که یکی از آن ها میزان گیری ساکاروز در عسل است و نباید بیشتر از 5 درصد باشد.
وی گفت: بعضی از افراد هم بدون دخالت زنبور با شکر آب و اسانس به صورت پنهانی اقدام به ساخت عسل می کنند که عرضه این ماده علاوه بر ضایع کردن حرفه زنبور داری باعث به خطر افتادن سلامت مصرف کنندگان می شود.
این کارشناس نظارت بر مواد غذایی گفت: عسل دست ساز با گذاشتن در دهان مانند آب نبات سفت باقی می ماند و دیر حل و جذب می شود، ولی عسل طبیعی سریعا آب را به خود جذب می کند، عسل خوب عسلی است که رنگ کهربایی تیره یا همانند عقیق داشته باشد.
کرانی یادآور شد: عسل طبیعی اگر 24 ساعت در یخچال بماند، شکرک نمی زند و اگر قاشقی از آن برداشته شود به صورت باریکه ای ممتد قطع نمی شود.
وی گفت:عسلی که از طریق زنبور عسل تولید شده باشد هنگامی که در دهان قرار می گیرد از طریق مخاط دهان و رگ های زیر زبانی جذب می شود، برعکس عسل های دست ساز که مانند آب نبات روی زبان مانده و خیلی دیر حل می شود.
کارشناس نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه استفاده از آب یک راه ساده برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی است، گفت:عسل را در آب سرد بریزید، خواهید دید که عسل طبیعی کاملا حالت چسبندگی خود را حفظ می کند و خیلی سخت و دیر در آب سرد حل می شود، اما عسل تقلبی سریع در آب حل می شود.
منبع: جام جم آنلاین