رازهای مدفون معبد نخستین فرعون زن فاش شد
به گزارش مجله پزشکی، باستان شناسان تزیینات معماری معبد تدفینی ملکه حتشپسوت را کشف کردند.

کاوش های باستان شناسی در دیر البحری در اقصر مصر به کشف عناصر معماری معبد تدفینی ملکه حتشپسوت منجر شد.
معبد تدفینی حتشپسوت، که با نام مقدس ترین مقدسات (Djeser-Djeseru) نیز شناخته می گردد، مجموعه معبد بزرگی است که در قرن 15 پیش از میلاد در دوران سلطنت ملکه حتشپسوت، ششمین فرعون از دودمان هجدهم مصر ساخته شده بود.
کاوش ها در نزدیکی راهروی معبد، تزیینات معماری را کشف نموده که شامل نقوش برجسته و نقاشی های است که به شکل شگفت انگیزی به خوبی حفظ شده و دست نخورده به جای مانده اند.
بر اساس بیانیه مطبوعاتی منتشر شده به وسیله سرویس اطلاعات دولتی مصر، این یافته ها اطلاعات ارزشمندی درباره گذار از دوران پادشاهی میانه مصر به عصر طلایی دودمان هجدهم ارائه می دهد. بعلاوه این یافته ها درک بهتری از آیین های تدفینی، دستاوردهای هنری و اهمیت معبد ملکه حتشپسوت به عنوان یک میراث فرهنگی و تاریخی فراهم می نماید.
حتشپسوت دختر فرعون تحوتمس اول و ملکه احموس بود. پس از مرگ نابرادری اش، تحوتمس دوم (که با او ازدواج نموده بود)، نقش نایب السلطنه را برای ناپسری جوانش و وارث قانونی، تحوتمس سوم، برعهده گرفت. با این حال، به جای ایفای نقش صرفا به عنوان سرپرست تخت سلطنت، حتشپسوت به تدریج قدرت را در دست گرفت و ظرف چند سال خود را به عنوان فرعون خاطرنشان کرد. پس از مرگ او در سال 1458 پیش از میلاد، تحوتمس سوم دستور یک کمپین سیستماتیک برای محو یاد و خاطره او را صادر کرد تا خط پادشاهی مردانه سنتی را احیا کند.
منبع: کجارو / heritagedaily.com