طرز تهیه آش ترش ارومیه
به گزارش مجله پزشکی، به زبان ارومیه ای به این آش تورشولو آش نیز گفته می شود که همان به معنای آش ترش است. رنگ این آش به دلیل استفاده از گوجه فرنگی قرمز است.
آش ترش ارومیه یکی از آش های سنتی و بسیار محبوب و مشهور است و شما می توانید به راحتی آن را در خانه تهیه کنید. طعم این آش فوق العاده و چاشنی آن آبغوره و حبوبات است. شما می توانید این آش ترش را به راحتی در خانه برای یک عصرانه یا شام و دورهمی خوشمزه تهیه کنید. با خبرنگاران همراه باشید تا طرز تهیه آش ترش ارومیه را یاد بگیرید.
مواد لازم برای تهیه آش ترش ارومیه
- سبزی آش 1 کیلوگرم
- نخود پخته 1 پیمانه
- برنج خام 1/2 پیمانه
- بلغور 1/2 پیمانه
- کلم سفید 1 عدد
- رب 2 الی 3 قاشق غذاخوری
- کره 1 قاشق غذاخوری
- روغن مایع 2 قاشق غذاخوری
- آبغوره 3 الی 4 قاشق غذاخوری
- گوجه خشک یا پودر گوجه 4 الی 5 عدد
- آب گوشت یا عصاره گوشت به اندازه لازم
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و فلفل قرمز به اندازه لازم
طرز تهیه آش ترش ارومیه
مرحله اول
ابتدا نخود را از شب قبل خیس و چندین بار آب آن را تعویض کنید. سپس به همراه کمی آب بگذارید تا بپزد. سبزی آش را پاک کنید و بشویید در اندازه دلخواه خرد کنید و داخل آبکش قرار دهید تا کمی خشک شود. برنج را نیز چند ساعت خیس کنید.
مرحله دوم
پیاز را پوست بگیرید و نگینی یا خلالی ریز خرد کنید. داخل قابلمه مورد نظر به همراه کمی زردچوبه تفت دهید تا سبک شود و در ادامه بلغور گندم خیس خورده را اضافه کنید و روی مواد آب جوش بریزید و 1 ساعت بگذارید بلغور با در بسته قابلمه بپزد.
مرحله سوم
در ادامه کلم را ریز خرد کنید و به همراه سبزی خردشده و نخود و برنج به مواد آش اضافه کنید و کمی فلفل سیاه و فلفل قرمز و نمک اضافه کنید. حالا عصاره گوشت را خرد کنید یا می توانید از 1 لیوان آب گوشت استفاده و به مواد اضافه کنید و 1 ساعت بگذارید تا آش جا بیفتد.
مرحله چهارم
در ادامه پودر گوجه را به مواد اضافه کنید. کره را داخل تابه بریزید و به همراه رب کمی تفت دهید تا خوش رنگ شود و بوی خامی آن از بین برود. سپس به آش اضافه کنید و هم بزنید. در انتها بگذارید 30 دقیقه دیگر آش روی حرارت باشد و در 10 دقیقه انتهایی آبغوره را اضافه کنید و هم بزنید و بعد از جا افتادن آش آن را داخل کاسه بریزید و میل کنید. اگر به دستور غذاهای ایرانی علاقه دارید، طرز تهیه خوراک مرغ چرخ کرده با سبزیجات را بخوانید.
نکات کلیدی در تهیه آش ترش ارومیه
- اندازه ترشی این آش به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد و می توانید با آبغوره آن را کم و زیاد کنید.
- می توانید به دلخواه لوبیا چیتی نیز استفاده نمایید.
- بلغور را چند ساعت خیس کنید.
پیشنهاد مطالعه: برای دیدن دستورهای بیشتر از آشپزی دسر 5 دقیقه ای با بیسکویت پتی بور را بخوانید.
منبع: پیام دلتا