طرز تهیه توفو یا پنیر سویا لذیذ

به گزارش مجله پزشکی، توفو یا پنیر سویا از مواد غذایی رایج در آسیا با ارزش غذایی بالا و طعمی بی نظیر است. توفو یا پنیر سویا مانند پنیر صبحانه درست می گردد با این تفاوت که پایه گیاهی دارد. می توانید آن را به غذاهای مختلف اضافه کنید و خاصیت آن غذا را چند سطح بالاتر ببرید یا می توانید به تنهایی آن را سرخ نموده و میل کنید. در این مطلب از بلاگ خبرنگاران به سراغ دو طرز تهیه توفو یا پنیر سویا می رویم سپس با ارزش غذایی آن و انواع توفو آشنا می شویم.

طرز تهیه توفو یا پنیر سویا لذیذ

طرز تهیه توفو یا پنیر سویا

برای تهیه توفو یا پنیر سویا ابتدا به شیر سویا احتیاج دارید. از همین رو در ادامه ابتدا طرز تهیه شیر سویا و سپس دو طرز تهیه توفو یا پنیر سویا را مرور آنالیز می کنیم. طرز تهیه اول توفو با استفاده از سولفات کلسیم است و دومین روش با استفاده از آبلیمو یا سرکه سیب است.

طرز تهیه شیر سویا

برای داشتن یک لیتر شیر سویا به 125 گرم لوبیا سویا احتیاج است. برای تهیه شیر سویا مراحل زیر را طی کنید:

  1. خیس کردن لوبیا
    • لوبیا سویا را حداقل برای 10 ساعت خیس کنید.
    • می توانید پوست سویا را بگیرید تا شیر با کیفیت تری داشته باشید.
    • اگر دانه های سویا را قبل از خیس کردن شکاف دهید، پوسته آن با شستن نهایی سویاها جدا می گردد.
    • اگر سویاها را شکاف دادید زمان لازم برای خیساندن آن حداقل 6 ساعت است.
  2. حرارت دادن لوبیا
    • دانه سویاها را روی حرارت ملایم بگذارید یا به مدت دو دقیقه آنها را در ماکروویو قرار دهید.
  3. آسیاب کردن دانه های سویا
    • لوبیاهای خیس خورده را با یک لیتر آب در مخلوط کن ریخته و ده دقیقه بزنید تا صاف و یکدست شوند.
    • بعلاوه می توانید ابتدا سویا را آسیاب نموده و سپس با یک لیتر آب مخلوط کنید.
    • سپس مایع حاصل شده را از صافی رد کنید. مایعی که از صافی رد شده است شیر سویاست.
  4. جوشاندن شیر سویا
    • شیر سویا را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید برای 5 تا 10 دقیقه بجوشد.
    • سپس آن را از روی حرارت بردارید تا خنک گردد.
    • شیر سویا شما آماده است، آن را درون یخچال نگه دارید. تا سه روز می توانید آن را مصرف کنید.
  5. طعم دار کردن شیر سویا
    • برای بهتر کردن طعم شیر سویا می توانید اندازهی نمک، وانیل، شکلات یا طعم دهنده های میوه ای به آن اضافه کنید.

طرز تهیه توفو یا پنیر سویا: روش اول

برای داشتن 400 گرم پنیر سویا به 2 لیتر شیر سویا و 2 قاشق چایخوری سولفات کلسیم طبیعی احتیاج دارید. پس از آماده کردن مواد لازم مراحل زیر را طی کنید:

  1. شیر سویا را در قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید تا 5 تا 10 دقیقه بجوشد. سپس آن را از روی حرارت برداشته تا دمای آن به 70 درجه سانتی گراد برسد.
  2. سولفات کلسیم که در واقع مایه پنیر است و نقش منعقد نماینده را دارد در یک لیوان آب ریخته و هم بزنید. هر چه اندازه سولفات کلسیم بیشتر باشد توفو نرم تر می گردد.
  3. محلول آب و سولفات کلسیم را به آرامی در شیر گرم ریخته و هم بزنید. اگر بعد از اضافه کردن سولفات کلسیم باز هم اندازهی شیر به حالت اولیه و شل به جای مانده بود سولفات کلسیم به آن اضافه کنید.
  4. تمام شیر سویا که دلمه بست و منعقد شد و روی آب مایع زرد رنگی تشکیل شد، یک پاچه سفید تمیز درون یک آبکش پهن نموده و شیر بسته شده را روی آن بریزید.
  5. لبه های پارچه را روی پنیر برگردانید، یک بشقاب روی آن گذاشته و وزنه سنگینی به مدت 20 دقیقه روی بشقاب بگذارید تا تمامی مایع زرد رنگ از پنیر خارج گردد.
  6. تمامی آب پنیر که از آن خارج شد، پنیر شما آماده است. آن را برش زده و برای 30 دقیقه در آب سرد قرار دهید. سپس آب آن را عوض کنید. پنیر را در یخچال نگهداری کنید و هر روز آب آن را تازه کنید.

طرز تهیه توفو یا پنیر سویا: روش دوم

در این روش به سه عدد لیمو ترش سنگی به جای سولفات کلسیم احتیاج داریم. سه عدد لیمو ترش مناسب 5 لیتر شیر است.

  1. شیر سویا را روی حرارت گذاشته تا برای 5 تا 10 دقیقه بجوشد. این کار باعث می گردد ترکیبات ضدتغذیه ای شیر از بین برود.
  2. سپس قابلمه را از روی حرارت برداشته و 2 تا سه دقیقه صبر کنید تا دمای آن به 70 درجه سانتی گراد برسد.
  3. آب لیمو ترش را با یک لیوان آب حل کنید.
  4. از محلول آب و آبلیمو کم کم به شیر اضافه کنید و خوب هم بزنید. زمانی که شیر آغاز به دلمه بستن کرد و مایع زرد رنگی روی آن به وجود آمد پنیر سویا در حال شکل گرفتن است. هم زدن را ادامه دهید تا تمام شیر سفت گردد و به پنیر تبدیل گردد.
  5. یک پارچه سفید را درون آبکش گذاشته و پنیر را درون آن بریزید تا آب زرد رنگ از پارچه خارج گردد. مانند روش اول یک بشقاب و یک جسم سنگین (1 تا 2 کیلوگرم) را روی آن بگذارید تا تمامی آب آن خارج گردد.
  6. هر چه مدت زمان بیشتری وزنه را روی پنیر بگذارید آب بیشتری خارج شده و پنیر سفت تری خواهید داشت. در واقع سنگینی وزنه و مدت زمان گذاشتن آن روی پنیر نرمی یا سفتی توفو شما را تغییر می دهد.
  7. پنیر شما آماده است. پنیر را در آب سرد برای سی دقیقه بگذارید تا تلخی یا ترشی ماده اسیدی از بین برود. سپس آب آن را عوض نموده و در یخچال نگهداری کنید.

نکات کلی در طرز تهیه توفو یا پنیر سویا

  • مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه
  • مدت زمان پخت: 45 دقیقه
  • انرژی 100 گرم توفو: 70 کالری
  • آبلیمو و آب را به خوبی در هم مخلوط کنید و بعد به شیر سویا اضافه کنید.
  • توفو به سرعت خشک می گردد، به همین علت نباید فراموش کنید حتماً آن را درون آب نگهداری کنید.
  • پنیر سویا را می توانید برای سه یا چهار روز در یخچال نگهداری کنید. در نتیجه پنیر را به اندازهی تهیه کنید که بیشتر از این زمان باقی نماند.
  • می توانید به جای آبلیمو از سرکه بهره ببرید.
  • می توانید توفو را منجمد نموده و برای 4 تا 5 ماه نگهداری کنید.
  • از توفو می توانید در سالاد، تهیه انواع سس بهره ببرید. بعلاوه می توانید آن را سرخ نموده یا به صورت خام به عنوان پنیر همراه با سبزیجات یا گردو میل کنید.
  • توفو سفت برای سرخ کردن، کباب کردن و پختن استفاده می گردد و توفو نرم برای تهیه دیپ، شیک و سس کاربرد دارد.
  • جوانه زدن دانه سویا مواد ضدتغذیه ای را کاهش داده و پروتئین را افزایش می دهد. به همین علت خیساندن دانه سویا را تا آنجا ادامه دهید که جوانه بزند.

ارزش غذایی توفو یا پنیر سویا

  • توفو از فرآورده های سویاست و به خاطر وجود سویا خطر بروز بیماری های قلبی را کاهش می دهد. این ماده پر خاصیت کلسترول بد خون (LDL) را از بین می برد و اندازه کلسترول خوب را به حد تعادل می رساند.
  • فیبر سرشاری که توفو دارد باعث می گردد هضم آسانی داشته باشد.
  • پنیر سویا حاوی اندازه زیادی پروتئین و ویتامین B است. در نتیجه افراد گیاهخوار می توانند از آن به عنوان جایگزین گوشت استفاده نمایند.
  • توفو منبع غنی کلسیم است و تقویت نماینده استحکام استخوان هاست.
  • ایزوفلاوون ماده ای است که احتمال پوکی استخوان را کاهش داده و خطر بروز سرطان سینه، سرطان پروستات و عوارض یائسگی مانند خلق و خوی ناپایدار و گر گرفتی را کمتر می نماید. خبر خوب آنکه توفو منبع خوبی برای ایزوفلاوون هاست.
  • توفو به علت پروتئین بالا و چربی کمی که دارد برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند مناسب است. در پژوهشی گروهی از افراد برای 8 تا 52 هفته مکمل ایزوفلاون سویا را دریافت کردند و پیروز شدند 4.5 کیلوگرم بیشتر از گروه کنترل وزن کم نمایند.

ارزش غذایی 100 گرم توفو شامل موارد زیر است:

  • انرژی: 70 کالری
  • پروتئین: 8 گرم
  • کربوهیدرات: 2 گرم
  • فیبر: 1 گرم
  • چربی: 4 گرم
  • منگنز: 31٪ احتیاج روزانه
  • کلسیم: 20٪ احتیاج روزانه
  • آهن: 6٪ احتیاج روزانه

این ماده بعلاوه حاوی اندازهی سلنیوم، مس، منیزیوم و روی است. توفو برای افرادی که مسائل تیروئیدی دارند یا درگیر تومور پستان یا پروستات هستند توصیه نمی گردد.

انواع توفو

در این مقاله از به طرز تهیه یک نوع توفو پرداختیم اما در واقع چندین نوع توفو در دنیا وجود دارد. هر کدام از آن ها مراحل آماده سازی متفاوتی دارند، بافت آن ها با هم فرق می نماید و در طعم نیز متنوع هستند.

  • توفو سفت: این نوع توفو بافت محکم و سفتی دارد در نتیجه می توانید به راحتی آن را برش بزنید و سپس سرخ کنید. به هیچ وجه از هم وا نمی رود و برای پخت و پز عالی است. به علت منسجم بودن این نوع توفو پروتئین و مواد مغذی آن بیشتر است.
  • توفو معمولی: این نوع توفو حالی بینابین دارد. به مدت طولانی فشرده شده اما همچنان نرم است و نمی توان به راحتی با آن آشپزی کرد.
  • توفو ابریشمی: توفو ابریشمی بافتی نرم دارد. در واقع این نوع توفو خیلی کم فشرده شده است. به عنوان یک جایگزین لبنیاتی در پودینگ ها، سس ها، اسموتی و بستنی کاربرد دارد.

سخن آخر

توفو یا پنیر سویا یک فرآورده گیاهی است که ارزش غذایی زیادی دارد. این ماده به شکل های گوناگونی مثل خام، کباب شده، سرخ شده یا در ترکیب با سس و غذاهای دیگر خورده می گردد. برای تهیه آن احتیاج به شیر سویا و یک ماده اسیدی منعقد نماینده دارید. پس از جوشاندن و اضافه کردن مایه اسیدی به آن موقع می دهید تا آب پنیر خارج شده و پنیر سویا شما آماده است.

در این مقاله از خبرنگاران طرز تهیه توفو یا پنیر سویا را مرور کردیم. ارزش غذایی آن را آنالیز کردیم و با تمامی نکات لازم برای آماده سازی و نگهداری توفو آشنا شدیم. نباید فراموش کنید نظر خود را درباره استفاده از این دو روش طرز تهیه توفو یا پنیر سویا برای ما بنویسید. یک توفو مقوی و لذیذ نوش جانتان.

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 20 بهمن 1403 بروزرسانی: 20 بهمن 1403 گردآورنده: biotec-ney.ir شناسه مطلب: 1814

به "طرز تهیه توفو یا پنیر سویا لذیذ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه توفو یا پنیر سویا لذیذ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید