سطح پایین پتاسیم و سردرد

به گزارش مجله پزشکی، سطح پایین پتاسیم در بدن می تواند یکی از دلایل سردرد مکرر باشد. در این مقاله اطلاعات دقیقی در خصوص این موضوع بیان می گردد.

سطح پایین پتاسیم و سردرد

مترجم: مهناز مزارعی

سطح پایین پتاسیم در بدن می تواند یکی از دلایل سردرد مکرر باشد. در این مقاله اطلاعات دقیقی در خصوص این موضوع بیان می گردد.

پتاسیم یکی از مهمترین مواد معدنی مورد احتیاج انسان است. برای عملکرد مناسب چندین اندام حیاتی مثل مغز، قلب، کلیه ها و بعلاوه سیستم عضلانی لازم است. غذاهای متعددی وجود دارند که غنی از پتاسیم هستند و تمام مقادیر ضروری پتاسیم را تامین می نمایند. با این حال، تنها در صورت داشتن یک رژیم متعادل شامل میوه ها، سبزیجات و دانه های جامد می توان آن را به دست آورد. افرادی که رژیم متعادل ندارند معمولا از کمبود پتاسیم رنج می برند. این و ضعیت معمولا به اسم هیپوکالمی شناخته می گردد. علائم متعددی مرتبط با هیپوکالمی وجود دارد، سردرد یکی از آنهاست.

بیشتر بخوانید:چگونگی درمان کمبود پتاسیم

چگونه پتاسیم کم باعث سردرد می گردد

پتاسیم به اسم یک ماده معدنی، هنگامی که در مایعات حل شده، خواص الکتریکی دارد. بنابراین، آن را به اسم یک الکترولیت می نامند. این ماده معدنی برای عملکرد مناسب عضلات و سلول های عصبی مهم است. عملکرد مناسب ماهیچه ها یا انقباض و آرام سازی عضلات، به خصوص عضلات قلب، تنها به دلیل پتاسیم معدنی امکان پذیر است. نگهداری فشار خون طبیعی و متابولیسم انرژی و بعلاوه انجام این کارها شامل استفاده از پتاسیم به وسیله بدن است. کمبود پتاسیم زمانی اتفاق می افتد که یک اندازه کافی از پتاسیم از رژیم غذایی دریافت نگردد. این یکی از علل عمده بیماری های قلبی-عروقی و سکته مغزی در افراد است. به افرادی که از کمبود پتاسیم رنج می برند، توصیه می گردد رژیم غذایی حاوی غذای غنی از پتاسیم مصرف نمایند. مواد غذایی مانند موز، میوه های مرکبات، بادام، آووکادو، سبزیجات برگ سبز، سیب زمینی، گوجه فرنگی، شیر و غیره حاوی اندازه زیادی پتاسیم هستند و از این رو می توانند در بهبود بیماری یاری نمایند. در همان زمان، سردرد هم یکی از علائم اصلی کمبود پتاسیم است. افراد مبتلا به سطوح پایین پتاسیم از سردرد های دوره ای یا حتی مزمن رنج می برند. در واقع، سردرد می تواند به دلیل علل و شرایط مختلفی ایجاد گردد. با این حال، کمبود پتاسیم را نمی توان رد کرد، زیرا این یکی از علل اصلی سردرد است که مدت زمان طولانی یا در فواصل زمانی ظاهر می گردد. سردرد خوشه ای و میگرن دو نوع سردرد است که می تواند ناشی از کمبود پتاسیم در انسان باشد.

بیشتر بخوانید:عوارض جانبی ناشی از پایین بودن پتاسیم

گفتنی است که همراه با سردرد، چندین نشانه کمبود پتاسیم وجود دارد که به طور همزمان ظاهر می شوند. پتاسیم، یکی از مواد معدنی ضروری برای عملکرد مناسب ارگان های حیاتی مانند قلب و مغز؛ است فقدان این ماده معدنی در رژیم غذایی می تواند تهدید نماینده زندگی باشد. بنابراین، اگر سردرد های مکرر بدون هیچ دلیلی همراه با علائم دیگر مشاهده شوند، باید بلافاصله با پزشک مشورت کنید.

درمان سردرد

کمبود مواد معدنی و ویتامین ها می تواند با رژیم غذایی غنی از ویتامین و مواد معدنی اصلاح گردد.به افرادی که از کمبود پتاسیم رنج می برند، توصیه می گردد رژیم غذایی حاوی غذای غنی از پتاسیم مصرف نمایند. مواد غذایی مانند موز، میوه های مرکبات، بادام، آووکادو، سبزیجات برگ سبز، سیب زمینی، گوجه فرنگی، شیر و غیره حاوی اندازه زیادی پتاسیم هستند و از این رو می توانند در بهبود بیماری یاری نمایند. به طور مشابه، پزشک ممکن است داروها یا مکمل های پتاسیم خوراکی را بسته به شدت بیماری تجویز کند. پتاسیم داخل وریدی هم ممکن است برای افراد مبتلا به کمبود شدید پتاسیم توصیه گردد. پزشک ممکن است برای از بین بردن سردرد پتاسیم تجویز کند. داروها حاوی پتاسیم هم به افراد مبتلا به میگرن و سردردهای مزمن داده می گردد. با این حال، درمان کمبود پتاسیم و سردرد لازم است. در حالی که تحت درمان قرار گرفته اید، نظارت بر سطح پتاسیم هم لازم است و مانع رفتن آنها به حد بالا می گردد. سطح پتاسیم بسیار بالا هم می تواند خطرناک باشد

در واقع، سردرد مزمن عمدتا ناشی از کمبود پتاسیم است. بنابراین، اگر از سردرد مکرر رنج می برید، که بعلاوه همراه با علائم دیگر است، شما باید بلافاصله با پزشک مشورت کنید و درمان مناسب را به کار بگیرید. به یاد داشته باشید کمبود پتاسیم می تواند با یاری رژیم غذایی و داروها درمان گردد

منبع مقاله :

برگرفته از: سایت بازل

منبع: راسخون
انتشار: 6 آبان 1400 بروزرسانی: 6 آبان 1400 گردآورنده: biotec-ney.ir شناسه مطلب: 1251

به "سطح پایین پتاسیم و سردرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سطح پایین پتاسیم و سردرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید