ماهی فسنجان رشتی ، خوشمزه ترین خورش ماهی با یک وجب روغن گردو!

به گزارش مجله پزشکی، ماهی فسنجان یکی از لذیذترین از انواع غذاهای شمالی است که علاوه بر طعم دلپذیر، خواص بسیار زیادی دارد. رسپی خورشت فسنجان ماهی در اصل به گیلان تعلق دارد؛ به همین علت هم معمولا با استفاده از ماهی سفید شمال طبخ می گردد. اما شما می توانید دستور پخت این خورشت با ماهی را با انواع ماهی دلخواه خود امتحان کنید. اگر شما هم از علاقه مندان به و هستید، با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه ماهی فسنجان شمالی به عنوان یک غذای لذیذ برای یا را به شما آموزش دهیم.

ماهی فسنجان رشتی ، خوشمزه ترین خورش ماهی با یک وجب روغن گردو!

مواد لازم برای تهیه ماهی فسنجان شمالی (برای 6 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
ماهی سفید6 تکه
مغز گردو400 گرم
آب انار ترش1 لیوان فرانسوی دسته دار
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
زردچوبه1 قاشق چای خوری
آب1 لیوان فرانسوی دسته دار
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
رب انار (ترش)2 قاشق غذاخوری
پودر گلپر2 قاشق چای خوری
روغنبه میزان لازم
برنجبرای سرو با خورشت ماهی فسنجان

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 15 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت خورشت ماهی فسنجان: بین 4 الی 5 ساعت

مراحل طرز تهیه ماهی فسنجان رشتی

درست کردن ماهی فسنجان به عنوان یکی از غذاهای شمالی با استفاده از ماهی سفید، رب انار، گردو و آب انار به طور معمول انجام می گردد. با این حال، شما می توانید خورشت فسنجان ماهی را با انواع ماهی های مورد علاقه خودتان هم درست کنید.

مرحله اول: مغز گردو را چرخ کنید

پیش از هر کاری در اولین مرحله از طرز تهیه ماهی فسنجان رشتی، مغز گردو را پاک کنید و بخش های چوبی و سفت آن را دور بریزید. سپس، مغز گردوی پاک شده را چرخ نموده یا در دستگاه غذاساز بریزید و کاملا پودر کنید.

در صورت تمایل، برای خرید مغز گردو می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: گردو را در آب جوش بریزید

حالا، گردوی چرخ شده را همراه با میزان کمی آب جوش در ظرف مناسبی بریزید و هم بزنید. سپس، اجازه بدهید گردوی چرخ شده برای چند دقیقه در آب جوش خیس بخورد.

مرحله سوم: آب انار را بجوشانید

در این مرحله از طرز تهیه خورشت ماهی فسنجان، آب انار را همراه با میزانی نمک، زردچوبه و 1 لیوان آب معمولی در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا بجوشد.

برای خرید انواع آبمیوه، نمک و زردچوبه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: گردو را اضافه کنید

پس از جوشیدن مایع درون قابلمه، گردوی خیسانده شده در آب جوش را نیز به محتویات قابلمه اضافه کنید. سپس، حرارت را ملایم کنید و درب قابلمه را ببندید تا مایه ماهی فسنجان برای 4 الی 5 ساعت روی حرارت خیلی کم به آرامی قل بزند و جا افتاده گردد.

در طول این مدت، هر نیم ساعت یک بار به قابلمه سر بزنید و در صورت لزوم میزانی آب سرد و چند قطعه یخ در قابلمه بریزید تا هم آب خورشت تمام نگردد و هم گردوها حسابی روغن بیندازند و یک فسنجان روغن انداخته داشته باشید.

مرحله پنجم: رب گوجه فرنگی و رب انار را اضافه کنید

حالا، میزانی روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. سپس، رب گوجه فرنگی () و رب انار () را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ شان باز گردد.

در این مرحله، میزانی پودر گلپر نیز به ترکیب رب گوجه و رب انار اضافه کنید. در ادامه، حرارت را خاموش کنید و این مواد را در قابلمه حاوی مایه فسنجان بریزید. سپس، درب قابلمه را ببندید تا مایه خورشت شما زمان لازم برای پخت و جا افتادن را سپری کند و حسابی غلیظ گردد.

برای خرید روغن سرخ کردنی، رب گوجه فرنگی، رب انار و پودر گلپر می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله ششم: ماهی سفید را آماده کنید

در فاصله پختن و جا افتاده شدن مایه خورشت، وقت آن است که سراغ آماده کردن ماهی سفید بروید. برای این منظور، ابتدا ماهی را به خوبی بشویید و اگر درسته است، دم و سر آن را جدا کنید. ماهی را به صورت سفره ای باز کنید و امعا و احشای ماهی را بیرون بیاورید.

دوباره ماهی را حسابی بشویید تا خونابه ای باقی نماند. سپس، ماهی را در آبکش بگذارید تا آب اضافی آن خارج گردد. توجه داشته باشید، شما می توانید خورشت ماهی فسنجان را با انواع ماهی مورد علاقه تان درست کنید.

برای خرید گوشت انواع ماهی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله هفتم: ماهی را مزه دار کنید

در این مرحله از طرز تهیه فسنجان ماهی گیلانی، ماهی های شسته شده را در ظرف مناسبی بگذارید و میزانی نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و کمی روغن روی ماهی بریزید.

گوشت ماهی را به آرامی ماساژ دهید تا طعم همه ادویه ها به خورد ماهی برود و به خوبی انجام گردد. سپس، روی ظرف حاوی ماهی را با سلفون بپوشانید و به مدت 30 دقیقه در یخچال بگذارید تا مزه دار گردد.

برای خرید انواع ادویه ها مانند فلفل سیاه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله هشتم: ماهی را سرخ کنید

پس از گذشت این مدت، ماهی ها را از یخچال بیرون بیاورید. سپس، میزانی روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. در ادامه، ماهی ها را به آرامی در تابه بچینید و اطراف ماهی ها را به یک میزان سرخ کنید تا کاملا طلایی شوند. در نهایت، ماهی های سرخ شده را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید تا پس از آماده شدن مایه خورشت، سرو کنید.

مرحله آخر: خورش ماهی فسنجان را سرو کنید

پس از گذشت 4 الی 5 ساعت، مایه خورشت ماهی فسنجان شما مطمئنا جا افتاده شده و حسابی روغن انداخته است. بنابراین، دیگر می توانید قطعات ماهی را در ظرف سرو قرار دهید و خورش فسنجان را روی آن ها بریزید.

برای تزیین خورشت فسنجان ماهی می توانید از مغز گردو و دانه های انار بهره ببرید. شما می توانید این خورشت شمالی خوشمزه را همراه با یا نوش جان کنید.

در صورت تمایل، برای خرید انواع برنج ایرانی و خارجی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه ماهی فسنجان

  • بسته به ذائقه، شما می توانید خورشت فسنجان ماهی را مثل فسنجون با مرغ کاملا ترش، شیرین یا ملس طبخ کنید.
  • برای آن که خورشت ماهی فسنجان شما طعم شیرین تری داشته باشد، می توانید از آب انار شیرین، رب انار شیرین و میزان کمی شکر بهره ببرید.
  • در صورت تمایل، به جای آب انار می توانید این خورشت را با آبغوره یا آب نارنج درست کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن خورش ماهی فسنجان

چرا خورش ماهی فسنجان روغن نمی اندازد؟

برای اطمینان از روغن انداختن خورش فسنجان ماهی حتما باید از مغز گردوی مرغوب و رب انار باکیفیت بهره ببرید. ضمناً، اضافه کردن آب سرد و قطعات یخ از مهم ترین ترفندهایی است که به روغن انداختن گردو و فسنجان یاری می نماید.

چرا فسنجان تلخ می گردد؟

استفاده از رب انار و گردوی نامرغوب و تفت دادن گردو برای مدت زمان طولانی از اصلی ترین دلایل تلخ شدن انواع فسنجان به حساب می آیند.

اگر خورش ماهی فسنجان تلخ شد چه کار کنیم؟

اگر خورش ماهی فسنجان شما تلخ شد با اضافه کردن میزانی آبغوره یا آبلیموی تازه یا با افزودن یک چهارم قاشق چای خوری جوش شیرین می توانید تلخی خورش را تا میزان زیادی بگیرید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 18 دی 1403 بروزرسانی: 18 دی 1403 گردآورنده: biotec-ney.ir شناسه مطلب: 1803

به "ماهی فسنجان رشتی ، خوشمزه ترین خورش ماهی با یک وجب روغن گردو!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ماهی فسنجان رشتی ، خوشمزه ترین خورش ماهی با یک وجب روغن گردو!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید