معرفی بعضی از انواع شربت گلو درد موجود در داروخانه ها

به گزارش مجله پزشکی، شربت گلو درد به منظور برطرف التهاب و درد گلو به هنگام سرماخوردگی در انواع مختلفی وجود دارد؛ من جمله شربت برای خارش گلو، شربت برای التهاب گلو، شربت برای خشکی گلو و غیره.

معرفی بعضی از انواع شربت گلو درد موجود در داروخانه ها

خبرنگاران | سرویس سلامت - گلو درد از مسائلی است که بیشتر به هنگام تغییر فصول خود را نشان می دهد. این عارضه می تواند در اثر ابتلا به سرماخوردگی و عفونت کردن گلو ایجاد شود. اگرچه درمان خودسرانه گلو درد به هیچ عنوان توصیه نمی شود اما بعضی افراد به دنبال کاهش این درد راهی داروخانه شده و به مصرف بعضی از داروها مثل قرص گلو درد یا شربت گلو درد روی می آورند. در ادامه به معرفی بعضی از انواع شربت گلو درد که در این مواقع می توانند برای رفع درد و التهاب یاری کننده باشند خواهیم پرداخت.

در این مطلب آمده است:

  • معرفی بعضی از انواع شربت گلو درد
  • درمان گلو درد با استفاده از گیاهان دارویی

معرفی بعضی از انواع شربت گلو درد

1. شربت اکسپکتورانت

شربت اکسپکتورانت (Expectorant) دارویی ضد سرفه است که برای درمان سرفه های ناشی از سرماخوردگی و حساسیت یا عفونت های تنفسی توسط پزشک تجویز می شود. دارای سه ترکیب دارویی گوناگون شامل گایافنزین (با رقیق کردن خلط، چسبندگی آن را کاهش می دهد و خروج آن را سهولت می بخشد)، کلرفنیرآمین (اثر آنتی هیستامینی دارد) و سودو افدرین (ترشحات را کم می نماید و اثر ضد احتقانی دارد) است که برآیند اثر این سه ترکیب، مایه رقیق شدن خلط و بیرون آمدن آن از شش و راه های هوایی می شود. توجه داشته باشید که تشخیص صحیح نوع سرفه اهمیت بسزایی دارد؛ چرا که عفونت های تنفسی، تومورهای قفسه سینه و ریه و… ممکن است تنها با سرفه خود را نشان دهند و لذا تنها درمان علامتی آنها باعث پیشرفت بیماری و از دست دادن زمان می شود.

مقدار مصرف: به طور معمول برای بزرگسالان 5 تا 10 میلی گرم (5 تا 10 سی سی) از راه خوراکی، هر 6 ساعت تجویز می شود.

عوارض: این دارو در صورت مصرف صحیح و به اندازه عارضه جانبی خاصی نخواهد داشت.

درصورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.

2. شربت گلو درد بچه ها، شربت پلارژین

شربت پلارژین (Plargin) از دارو های ضد سرفه است که دیگر علائم سرماخوردگی مثل آبریزش بینی یا عفونت دستگاه تنفسی را بهبود بخشیده و دوره درمان را کوتاه می نماید. پلاژین علاوه بر اینکه شدت علائم بیماری را کاهش می دهد به طور قابل توجهی دوره درمان را نیز کوتاه می نماید. این دارو به دلیل بو و طعم مطبوعی که دارد برای بچه ها مناسب می باشد. توصیه می شود پس از بهبود نسبی علایم بیماری، درمان را 2 تا 3 روز ادامه دهید.

مقدار مصرف: به طور معمول به منظور رفع علائم سرماخوردگی در بزرگسالان و بچه ها بالای 12 سال 7.5 میلی لیتر و در بچه ها 6 تا 12 سال 5 میلی لیتر از دارو سه بار در روز مصرف می شود.

عوارض: این دارو به صورت گیاهی بوده و مصرف آن عارضه جانبی خاصی ندارد.

درصورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره عوارض آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی عوارض این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.

3. شربت گایایفنزین

شربت گایافنزین (Guaifenesin) از داروهای خلط آور است که به تنفس آسان در زمان سرماخوردگی یاری نموده و علائم آن مثل سرفه را کاهش می دهد. این دارو جریان ترشحات مجاری تنفسی را افزایش داده و خروج خلط را آسان می سازد. در صورتیکه بیمار مبتلا به بالا، ضربان قلب سریع یا دیگر مسائل شدید قلبی مانند بیماری های قلبی عروقی و خونی باشد باید قبل از مصرف با پزشک مشورت کند. همچنین در صورتی که تا یک هفته پس از مصرف دارو همچنان سرفه ادامه داشت به پزشک مراجعه کنید.

مقدار مصرف:به طور معمول میزان مصرف در بزرگسالان و بچه ها 12 ساله و بزرگتر به مقدار 200 الی 400 میلی گرم در هر چهار ساعت می باشد.

عوارض: اسهال، یبوست، سرگیجه، سردرد، تهوع یا استفراغ، بثورات پوستی، عصبانیت، اختلال خواب، ضعف، معده درد و کهیر

درصورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.

درمان گلو درد با استفاده از گیاهان دارویی

معمول ترین دلیل گلو درد عفونت های ویروسی از قبیل سرماخوردگی و بیماری آنفلوآنزا می باشد.همچنین گلو درد می تواند ناشی از عفونت باشد که در این مواقع مصرف آنتی بیوتیک ها با تجویز پزشک تا حد زیادی به رفع آن یاری خواهد نمود.

به طور کلی در گلو درد های معمولی درمان های خانگی بسیار موثر بوده و 5 تا 7 روز پس از آغاز بیماری درد گلو تسکین می یابد. استراحت و رژیم غذایی مناسب، نوشیدن آب ولرم به جای آب سرد، مرطوب کردن هوای اتاق و اجتناب از موارد حساسیت زا نظیر مصرف سرخ کردنی ها، دور بودن از هوای آلوده، مصرف غذا های ترش و تند و استشمام نکرن بوی عطر به بهبود سریعتر درد گلو یاری شایانی می نماید. گلودرد ناشی از ویروس را می توان با مراقبت ها و درمان های خانگی رفع نمود. معمول ترین روش خانگی برای رفع گلو درد غرغره آب نمک رقیق می باشد. در لینک های زیر با سایر درمان های خانگی گلو درد آشنا می شوید.

کلام آخر

امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم درصورتیکه تجربه مصرف هرکدام این داروها را داشته و دیدگاهی در این باره دارید با دیگر خوانندگان خبرنگاران در پایین همین صفحه به اشتراک بگذارید. همچنین پیشنهاد می کنیم به همین دلیل مطالعه مطلب مفیدهشت روش موثر در درمان سریع گلو درد را نیز از دست ندهید!

منبع: setare.com
انتشار: 29 بهمن 1399 بروزرسانی: 29 بهمن 1399 گردآورنده: biotec-ney.ir شناسه مطلب: 850

به "معرفی بعضی از انواع شربت گلو درد موجود در داروخانه ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی بعضی از انواع شربت گلو درد موجود در داروخانه ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید