آش کدو حلوایی اصفهان ، خوشمزه ترین آش زمستانی شب یلدا
به گزارش مجله پزشکی، آش کدو حلوایی اصفهانی از جمله در اصفهان است. البته این آش مقوی و لذیذ در شهرهای مختلف ایران با دستورهای مختلفی تهیه و سرو می گردد. آش کدو حلوایی اصفهانی یکی از این دستور پخت ها است. در این مقاله از در ما به آموزش طرز تهیه آش کدو حلوایی اصفهان و فوت و فن های خوشمزه تر شدنش می پردازیم.
مواد لازم برای تهیه آش کدو حلوایی به روش اصفهانی
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
کدو حلوایی | 500 گرم |
نخود | 50 گرم |
لوبیا چیتی | 50 گرم |
ماش | 50 گرم |
لوبیا سفید | 50 گرم |
بلغور گندم | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
سبزی آش | 1 کیلوگرم |
پیاز (برای پیاز داغ) | 3 عدد میانه |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به اندازه لازم |
دارچین | به اندازه دلخواه |
نعناع خشک | برای نعناع داغ |
روغن سرخ کردنی | به اندازه کافی |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 2 ساعت
مدت زمان لازم برای پخت آش کدو حلوایی: 2 ساعت
مراحل طرز تهیه آش کدو حلوایی اصفهانی مخصوص شب یلدا
آش کدو حلوایی اصفهانی هم یک آش لذیذ و خوشمزه برای بهبود سرماخوردگی و آنفولانزا است و هم یک غذای اصفهانی شب چله. مراحل طرز تهیه آش کدوی اصفهانی را دنبال کنید.
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه آش کدو حلوایی اصفهان، باید حبوبات مختلف که شامل نخود، لوبیا چیتی، ماش، لوبیا سفید و بلغور گندم است پاک کنید و سپس در آب حداقل به مدت 2 ساعت بخیسانید. این کار یاری می نماید تا نفخ حبوبات از بین برود و راحت تر پخته شوند.
یک عدد کدو حلوایی میانه را بشویید و پوست آن را جدا کنید. تخم های وسط کدو را نیز جدا کنید. سپس کدو حلوایی را به قطعات مکعبی کوچک خرد کنید. هر قدر تکه های کدو حلوایی کوچکتر باشند راحت تر و سریع تر می پزند.
سبزی آش را که معمولا شامل تره، جعفری، گشنیز و اسفناج است پاک کنید و در آب و نمک چند دقیقه بخیسانید تا ضدعفونی شوند. سپس آنها را آبکشی کنید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آنها خارج گردد. سبزی آش را با یک چاقوی تیز به صورت ساطوری ریز خرد کنید.
شما می توانید برای تهیه انواع حبوبات مانند نخود، لوبیا چیتی، ماش، لوبیا سفید، سبزی آش و بلغور گندم به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دوم: بلغور گندم را نیم پز کنید
در یک قابلمه کوچکتر بلغور گندم را با حدود چهار لیوان دسته دار فرانسوی روی حرارت میانه قرار دهید تا به جوش بیاید. بعد از آنکه به جوش آمد حرارت را کم کنید و درب قابلمه را باز کنید و اجازه دهید تا بلغور گندم کمی نرم و نیم پز گردد.
توجه داشته باشید احتیاج نیست بلغور گندم کاملا بپزد و نرم گردد. در این فاصله زمانی چند باری بلغور گندم در حال پخت را هم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله سوم: حبوبات آش را بپزید
بعد از آنکه بلغور گندم نیم پز شد یک قابلمه با سایز بزرگتر انتخاب کنید و آن را با اندازهی مناسب از آب روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید. در این فاصله بلغور گندم را آبکش کنید. حبوبات را که از قبل خیسانده اید نیز آبکش کنید و همه مواد را به آب در حال جوش اضافه کنید. سپس حرارت را کم کنید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید حبوبات کاملا بپزند و نرم شوند.
مرحله چهارم: پیاز داغ را آماده کنید
در این مرحله باید پیاز داغ () درست کنید. سه عدد پیاز میانه را پوست بگیرید. پیازها را بشویید و به صورت خلالی درشت خرد کنید. یک تابه روی حرارت قرار دهید و اندازه کافی از روغن را به آن اضافه کنید. بعد از آنکه روغن حسابی داغ شد، پیازهای خلالی را به آن اضافه کنید و روی حرارت تفت دهید تا پیازها کاملا طلایی شوند.
شما می توانید برای تهیه روغن و پیاز داغ آماده به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله پنجم: کدو حلوایی را تفت دهید
در ادامه روند تهیه آش کدو حلوایی اصفهان، تکه های کدو حلوایی را باید تفت دهید. بعد از آنکه پیازها کاملا طلایی شدند حدود یک سوم پیاز داغ را جدا کنید و برای تزئین آش کنار بگذارید.
سپس کدو حلوایی را که به صورت نگینی خرد کردید به پیاز داغ روی حرارت اضافه کنید و آنها را با هم تفت دهید تا آب میان بافتی کدو حلوایی کشیده گردد و کمی نرم شده و از حالت خامی در بیاید.
مرحله ششم: همه مواد آش کدو اصفهانی را با هم ترکیب کنید
زمانی که حبوبات پختند و کاملا نرم شدند، مخلوط کدو حلوایی و پیاز داغ را به همراه سبزی آش به قابلمه اضافه کنید. سپس ادویه ها شامل نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین را نیز اضافه کنید و یک بار همه مواد را با هم بزنید تا عطر و طعمشان به خورد هم برود.
سپس درب قابلمه را بگذارید و به مدت نیم ساعت دیگر روی حرارت ملایم قرار دهید تا آش کدو حلوایی کاملا جا بیفتد.
مرحله هفتم: نعنا داغ را آماده کنید
تا زمانی که آش کدو حلوایی جا بیفتد شما فرصت دارید که نعنا داغ () را برای تزئین آش کدو آماده کنید. یک تابه کوچک را انتخاب کنید و در آن روغن و نعنا خشک را بریزید.
تابه را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا نعنا خشک تفت بخورد و عطر آن بلند گردد. مراقب باشید حتما روی حرارت ملایم این کار را انجام دهید و زود از روی حرارت بردارید، چون نعنا خشک خیلی زود می سوزد.
سبزی خشک نعناع را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله آخر: آش کدو حلوایی اصفهانی را سرو کنید
بعد از آنکه آش کدو حلوایی کاملا پخت و جا افتاد، آن را از روی حرارت بردارید و در یک کاسه گود بریزید. آش کدو حلوایی اصفهانی را با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید و آن را در شب یلدا یا دیگر شب های سرد سال به عنوان یک وعده غذایی کامل، خوشمزه و مقوی نوش جان کنید.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در تهیه آش اصفهانی کدو حلوایی
- حتما از کدو حلوایی رسیده بهره ببرید تا آش کدوی خوشمزه و خوشرنگی داشته باشید.
- حبوبات را حتما از قبل بخیسانید و سپس آنها را بپزید. این کار برای گرفتن نفخ حبوبات لازم است. سایر روش های گرفتن نفخ حبوبات را بلد هستید؟
- حتما بلغور گندم را جداگانه از دیگر حبوبات نیم پز کنید. اگر بلغور گندم را همزمان با حبوبات دیگر بپزید، لعاب بلغور مانع پخت بقیه حبوبات می گردد.
- کف ایجاد شده روی قابلمه، هنگام پختن بلغور را بردارید. این کار یاری می نماید تا طعم خامی بلغور گندم از بین برود.
- بنا به ذائقه و سلیقه خود می توانید کمی کشک به آش کدوی اصفهانی اضافه کنید یا با کشک آن را تزیین کنید. در این صورت شما یک آش کدو حلوایی با کشک خواهید داشت.
- استفاده از حبوبات در طرز تهیه آش کدو حلوایی اصفهانی محدودیت خاصی ندارد. شما می توانید از هر نوعی حبوبات که تمایل دارید در تهیه این آش بهره ببرید.
- اضافه کردن اندازهی شکر به کدو در حال تفت دادن مقدار شیرینی آن را بیشتر خواهد نمود. اگر به غذاهای شیرین تمایل دارید می توانید کمی شکر به کدو اضافه کنید.
- برای آنکه آش کدو حلوایی خوشمزه تر و مقوی تر گردد از اندازهی عصاره قلم (طرز تهیه عصاره قلم) در تهیه آن بهره ببرید.
- طرز تهیه آش کدو حلوایی یزدی هم مثل آش کدو حلوایی اصفهانی با حبوبات است.
فوت و فن های خوشمزه شدن آش کدو حلوایی اصفهانی
چرا کدو حلوایی در آش وا می رود؟
برای اینکه کدو حلوایی در آش کدو وا نرود و انسجام خود را حفظ کند دو راه چاره زیر را به کار ببرید:
- حتما کدو حلوایی را پیش از پختن کمی تفت دهید. این کار یاری می نماید حین پخت انسجام خود را حفظ کند.
- بعد از اضافه کردن کدو حلوایی به آش، آن را بیشتر از یک بار هم نزنید. هم زدن زیاد کدو حلوایی در آش موجب وا رفتن آن می گردد.
سبزی آش کدو حلوایی شامل چه نوع سبزی است و با چه نسبتی باید به کار برود؟
اسفناج، جعفری، تره و گشنیز سبزی اصلی این آش است که باید به نسبت مساوی در تهیه آش استفاده شوند.
منبع: افق کوروش