خواص شگفت انگیز انجیر
به گزارش مجله پزشکی، انجیر به علت تاثیر مثبت بر سیستم گوارش معروفیت دارد، اما نباید فراموش کرد که این میوه یکی از برترین منابع مواد معدنی مانند کلسیم است. انجیر بعلاوه سرشار از آنتی اکسیدان های فراوان، فیبر ها و ویتامین هاست.
به گزارش سلامت، انجیر سرشار از مواد معدنی مانند پتاسیم، آهن، مس و اندازه فراوان ویتامین های گروه B است. پوسته و گوشته انجیر حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند فلاونوئیدها، کاروتنوئید ها و بعلاوه فیبرهاست.
مهم ترین عامل تامین انرژی این میوه به خاطر قند موجود در آن است. خوردن 2 تا 3 عدد (حدود 100 گرم) انجیر می تواند 10 درصد احتیاج های روزانه به کلسیم را تامین کند. اما مهمترین خواص انجیر به ترتیب زیر است:
بهبود عملکرد دستگاه گوارش
انجیر حاوی اندازه فراوانی فیبر های حل نشدنی به خصوص در پوسته و دانه هاست. این فیبر ها آب را در مجرای گوارش نگه می دارند و در نتیجه عملکرد هضم و گوارش بهبود پیدا می نماید. البته انجیر خشک در این زمینه موثرتر است، زیرا فیبر و منیزیم بالاتری دارد و به عنوان خوراکی ملین معروفیت دارد.
حفظ سلامت عروق خونی
انجیر حاوی ترکیباتی به نام آنتوسیان هاست که رنگدانه های عامل رنگ بنفش هستند. این ترکیبات در سلامت عروق خونی نقش دارند، زیرا مقاومت مویرگ ها را تقویت می نماید و احتمال پارگی مویرگ ها و لکه های قرمز پوست را کاهش می دهد.
بهبود الاستیسیته پوست
یکی دیگر از خواص انجیر به خاطر وجود فلونوئید ها و سلنیوم است که خواص آنتی اکسیدانی دارند. این ترکیبات با بهبود الاستیسیته به حفظ سلامت پوست یاری می نماید. البته ویتامین ها و آنتی اکسیدان های انجیر در حفظ سلامت مو ها نیز تاثیر دارند.
احتیاط در مصرف
انجیر در کنار خواص عالی که دارد، حاوی ترکیبی است که می تواند علائم آلرژی ایجاد کند. این علائم با خوردن میوه خام بروز پیدا می نماید و موجب سوزش و خارش دهان، لب ها و گلو می گردد. مصرف انجیر پخته این مشکل را رفع می نماید، زیرا ماده آلرژن تحت تاثیر حرارت از بین می رود. در صورت ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر نیز باید از خوردن انجیر پرهیز کرد، زیرا دانه های آن تحریک کننده هستند و خوردن انجیر در این شرایط منجر به بروز درد های شکمی می گردد.
انجیر را با چه بخوریم؟!
علاوه بر اینکه انجیر به عنوان میان وعده انتخاب عالی است می توان آن را همراه آلو به شکل کمپوت مصرف کرد. کمپوت این دو میوه به خاطر آنتی اکسیدان و فیبر بالا از سلول ها در برابر فرایند پیر شدن محافظت می نماید و نقش پیشگیری از بروز یبوست دارد. همزمانی مصرف انجیر با پرتقال به عنوان منبع غنی ویتامین C نیز انتخاب خوبی است. خوردن انجیر همراه با گردو نیز توصیه می گردد، زیرا اسید های چرب امگا3 گردو فرایند جذب آنتی اکسیدان های انجیر را تسهیل می نماید.
منبع: فرارو