عدم همکاری برای بازگشت اتباع بحرین نشان سیاست ضدشیعی آل خلیفه است

به گزارش مجله پزشکی، خبرنگاران - گروه بین الملل: به رغم اینکه بسیاری از کشورهای منطقه با همکاری مسئولان کشورمان برای بازگرداندن اتباع خود اقدام کردند ولی دولت بحرین با وجود آمادگی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران برای همکاری، هیچ گونه اقدامی به منظور بازگرداندن اتباع خود به عمل نیاورده است و پیشنهادهای ارائه شده از سوی بعضی را نیز نپذیرفته است.

عدم همکاری برای بازگشت اتباع بحرین نشان سیاست ضدشیعی آل خلیفه است

بر اساس آماری که ایران اعلام نموده حدود 1300 نفر از شهفرایندان بحرینی که برای زیارت و گردشگری به ایران آمده اند به دلیل تجاهل دولت بحرین نسبت به رسیدگی شرایط شأن مجبور به اقامت طولانی و ناخواسته در ایران شده اند.

در این خصوص سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به انتقال اولین گروه شهفرایندان بحرینی به کشورشان، گفت: وزارت امور خارجه در راستای اقدامات انسان محبت آمیز برای انتقال شهفرایندان خارجی به کشورهای متبوع خود کوشش هایی را صورت داد و در نتیجه اقدامات و هماهنگی های مکرر با وزارت خارجه سلطنت عمان، صبح روز سه شنبه نخستین گروه از شهفرایندان بحرینی راهی کشورشان شدند.

وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران با تقدیر ویژه از دولت عمان و ارج نهادن به رویکرد انسانی آن کشور برای همکاری و اهتمام در این اقدام بشر محبت آمیز، امیدوار است با تعامل مثبت از سوی دولت بحرین و استمرار این فرایند، سایر شهفرایندان بحرینی در ایران نیز طبق برنامه تنظیم شده به میهن خود بازگردند.

در خصوص این موضوع خبرنگاران گفتگویی با پروفسور نادر انتصار رئیس دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آلاباما آمریکا انجام داده است که در ادامه می آید.

*حدود هزار و پانصد شهفرایند بحرینی که برای زیارت یا سیاحت به ایران آمده اند با شیوع کرونا نتوانسته اند از ایران خارج شوند. به رغم اهتمام ایران دولت بحرین برای بازگشت آنها همکاری نمی نماید. دلیل این موضوع چیست؟

اگر ترس بحرین این باشد که این افراد ممکن است به ویروس کرونا مبتلا باشند دولت آن کشور می تواند مانند کشورهای دیگر این افراد را در قرنطینه نگاه دارد و امتحانات لازم را بعمل بیاورد.

ولی من فکر می کنم که موضوع اصلی فشار روی مردم شیعه بحرین است و ترساندن آنها در داشتن هرگونه رابطه با ایران در آینده چه برای زیارت و چه برای سیاحت.

*به نظر می رسد مورد مذکور در راستای سیاستهای جمعیتی دولت منامه برای تحت فشار گذاشتن شیعیان بحرین باشد. ارزیابی شما چیست؟

ایران هراسی یکی از پایه های اصلی سیاست خارجی رژیم آل خلیفه است و این سیاست را تحت نظر رژیم آل سعود بدون وقفه دنبال می نماید. تحت فشار گذاشتن شیعیان بحرین را باید از زاویه دشمنی رژیم آل خلیفه با ایران آنالیز کنیم

*دولت بحرین سالهای متمادی در راستای حذف هویت شیعی از این کشور به سلب تابعیت شیعیان و دادن تابعیت به غیر شیعیان پرداخته است. ارزیابی شما از این رویکرد چیست؟

بله من با این ارزیابی تا مقدار زیادی موافق هستم. رژیم حاکمه در بحرین که سال ها است که با همکاری با عربستان و پیاده کردن سیاستهای ضد شیعه حکومت اقلیت خود را بر بیشتر مردم این کشور که شیعه هستند تلقین نموده است برنامه گسترده ای برای سلب تابعیت شیعیان و دادن تابعیت به غیر شیعیان را دنبال می نماید.

به طور مثال تعداد زیادی از سنی هائی که اهل کشورهای جنوب آسیا هستند را با یاری مالی به بحرین آورده و به آنها تابعیت داده است.

*چراکشورهای غربی در مقابل سیاستهای ظالمانه دولت منامه علیه شیعیان بی تفاوت هستند و حتی دولت آل خلیفه را نیز تشویق می نمایند؟

جواب این سوال باید خیلی واضح باشد. این کشورها بحرین را به عنوان بازاری مهم برای فروش تسلیحات خود و پایگاه نظامی برای اجرا سیاستهای خود در خلیج فارس نگاه می نمایند.

در این چارچوب سیاستهای ظالمانه دولت منامه علیه شیعیان برای دولتهای غربی مسأله حیاتی نیست و این درست مثل سیاست حقوق بشری آنها در خصوص آل سعود است.

*به رغم آنکه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس کشورهای ثروتمندی هستند ولی از نظر شاخصهای توسعه انسانی بسیار ضعیف هستند. این مورد در گزارشهای توسعه انسانی سازمان ملل در خصوص کشورهای عربی خلیج فارس منعکس است. دلیل این امر چیست؟

اگر به ارقام منتشر شده از سازمان ملل نگاه کنیم متوجه می شویم که بعضی از این کشورها، مانند قطر، عربستان و حتی بحرین از نظر شاخصهای توسعه انسانی در رتبه 50 کشور بالای جهان قرار دارند.

ولی با توجه به تعداد جمعیت کوچک و درآمد بالای سالانه آنها، این کشورها باید از نظر شاخصهای توسعه انسانی در رتبه های بالاتری که اکنون هستند قرار داشته باشند. با وجود ثروتی که در این کشورها موجود است، شکاف طبقاتی زیادی در آنها وجود دارد.

این شکاف را بیشتر می توانیم در بین کارگران مهاجر یا موقتی که در بعضی از موارد تعدادشان از مردم این کشورها بیشتر هستند دید.

یعنی ثروت فراوان که در موازای فقر در این کشورها وجود دارد، عدالت مالی را به عنوان سدی برای پیشرفت شاخصهای توسعه انسانی در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس ایجاد نموده است.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 9 اردیبهشت 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: biotec-ney.ir شناسه مطلب: 256

به "عدم همکاری برای بازگشت اتباع بحرین نشان سیاست ضدشیعی آل خلیفه است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عدم همکاری برای بازگشت اتباع بحرین نشان سیاست ضدشیعی آل خلیفه است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید