خبرنگاران روسیه خواهان پایبندی ایروان و باکو به توافق مسکو شد
به گزارش مجله پزشکی، مسکو - خبرنگاران - سرگئی لاوروف وزیر امورخارجه روسیه در گفت و گو با زهراب مناتسکانیان و جیحون بایراموف وزیران خارجه ارمنستان و جمهوری آذربایجان خواهان پایبندی آنها به بیانیه سران گروه مینسک و همچنین توافقات به عمل آمده در نشست شنبه هفته گذشته مسکو در باره مناقشه قره باغ شد.
با ما سفر کنید و با تور ارمنستان از کشور جذاب همسایه دیدن کنید و شهر زیبای ایروان را ببینید.
به گزارش خبرنگاران از مسکو وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه ای درباره مذاکره تلفنی امروز شنبه وزیران خارجه روسیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان نوشت: در این گفت و گو ها اوضاع منطقه مناقشه قره باغ آنالیز و لاوروف بر پایبندی به توافق به عمل آمده در نشست مسکو و همچنین حفظ اهمیت بیانیه روسای جمهوری روسیه، فرانسه و آمریکا در مورخه یکم اکتبر جاری تاکید نمود.
روسای جمهوری روسیه، آمریکا و فرانسه 1 اکتبر جاری (10 مهر) در بیانیه ای مشترک خواهان سرانجام فوری درگیری میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مساله قره باغ شدند.
ولادیمیر پوتین، دونالد ترامپ و امانوئل مکرون در این بیانیه تاکید نمودند که به عنوان روسای مشترک گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا، قاطعانه تشدید خشونت ها در قره باغ را محکوم می نمایند.
همچنین در شب 10 اکتبر (19 مهر) ، مذاکرات وزیران خارجه آذربایجان و ارمنستان در مسکو انجام و باکو و ایروان با آتش بس از ظهر 19 مهر ، برای مبادله اسرا و اجساد سربازان کشته شده توافق کردند.
در این گفت وگوها لاوروف خواهان رعایت کامل مفاد بیانیه مشترک وزیران خارجه روسیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان در دهم اکتبر شد که در آن طرفین بر آتش بس در قره باغ موافقت کردند.
در گفت وگوی لاوروف با وزیران خارجه ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر اهمیت توافق های بدست آمده در مسکو برای برگزاری مذاکرات به منظور دستیابی به راه چاره صلح آمیز بر اساس اصول اساسی با میانجی گری سران گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا تاکید شد.
تنش بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر منطقه قره باغ کوهستانی در سال 1988 میلادی شروع و در سال 1992 میلادی به درگیری های نظامی تبدیل شد.
بر اثر این درگیری نظامی هفت شهرستان جمهوری آذربایجان به تصرف نیروهای ارمنستانی درآمد.
در سال 1994 میلادی با میانجیگری گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا آتش بس میان طرفین برقرار شد، ولی کوشش های بین المللی برای حل مسالمت آمیز این مناقشه تا به حال نتیجه ای نداشت.
درگیری نظامی بین دو طرف آذری و ارمنی از 18 روز پیش شروع شده و بر اساس اعلام مقام های جمهوری آذربایجان این کشور توانسته است 49 روستا و سه منطقه شهری از مناطق اشغالی خود را از تصرف ارامنه آزاد سازد.
اوضاع در منطقه قره باغ از ششم مهر (27 سپتامبر) متشنج شده و ارمنستان و جمهوری آذربایجان یکدیگر را به شروع جنگ متهم نموده اند.
جمهوری آذربایجان در این مناقشه با تکیه بر اصل حفظ تمامیت ارضی خواهان سرانجام اشغالگری ارمنستان شده و از سوی دیگر طرف ارمنی با استناد به اصل حق معین سرنوشت خواهان به رسمیت شناخته شدن حقوق ارامنه شده است.
منبع: ایرنا