روانشناسی رنگ ها؛ زردِ پرانرژی و پیچیده

به گزارش مجله پزشکی، رنگ زرد به سرعت جلب توجه می نماید، اما در صورت استفاده بیش از حد، تند و خشن به نظر می رسد. زرد می تواند گرم و روشن به نظر برسد، اما هم چنین می تواند منجر به خستگی چشم گردد.

روانشناسی رنگ ها؛ زردِ پرانرژی و پیچیده

روانشناسی رنگ نشان می دهد که برخی از رنگ ها قادر به ایجاد حس های خاص هستند و حتی ممکن است بر رفتار و حال انسان نیز تأثیر بگذارند. رنگ زرد روشن و قوی است، به همین دلیل است که اغلب می تواند احساسات شدید و قدرتمندی را به وجود آورد.

رنگ زرد به سرعت جلب توجه می نماید، اما در صورت استفاده بیش از حد، تند و خشن به نظر می رسد. زرد می تواند گرم و روشن به نظر برسد، اما هم چنین می تواند منجر به خستگی چشم گردد.

در حالی که نسبت هایی که به رنگ ها داده می گردد می تواند تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله تجربیات گذشته و فرهنگ های مختلف باشد، برخی از رنگ ها تمایل به برانگیختن روحیات یا احساسات خاصی در انسان دارند.

برخی از ویژگی های اصلی که اغلب با رنگ زرد مرتبط هستند عبارتند از:

جلب توجه: از آنجا که رنگ زرد قابل مشاهده ترین رنگ است، بیشترین توجه را نیز به خود جلب می نماید. می توان از مقدار کمی رنگ زرد برای جلب توجه استفاده کرد، مثلا در علائم هدایت و رانندگی یا تبلیغات.

خواندن آن مشکل است: به دلیل انعکاس زیاد نور توسط رنگ زرد، این رنگ می تواند برای چشم خسته نماینده باشد. استفاده از رنگ زرد به عنوان پس زمینه صفحه نمایش کاغذ یا رایانه می تواند در موارد شدید منجر به خستگی چشم یا کاهش بینایی گردد.

انرژی زا: رنگ زرد می تواند متابولیسم را افزایش دهد.

ناامیدی: رنگ زرد می تواند در انسان احساس ناامیدی و عصبانیت ایجاد کند. با این که زرد، رنگ شادی به حساب می آید، افراد به احتمال زیاد در اتاق های زرد رنگ بیشتر عصبانی می شوند و نوزادان بیشتر در اتاق های زرد گریه می نمایند.

گرم: زرد رنگی روشن است که اغلب به عنوان شاد و گرم توصیف می گردد.

رنگ زرد چه حسی در شما ایجاد می نماید؟ آیا رنگ زرد را با برخی از خصوصیات یا شرایط خاص مرتبط می دانید؟ به یاد داشته باشید که ارتباطاتی که مردم با رنگ ها دارند لزوماً عمومی و جهانی نیستند. هم تفاوت های فرهنگی و هم تجربیات فردی می توانند در احساس مردم نسبت به رنگ های مختلف تاثیر داشته باشند.

در این مجموعه از پاسخ هایی که مردم طی سال های گذشته به اشتراک گذاشته اند، درباره چگونگی واکنش دیگران به رنگ زرد بیشتر بدانید

زرد پرانرژی است: همان طور که در جملات بعدی از دید مردم مشاهده خواهید کرد، رنگ زرد اغلب به عنوان یک رنگ پرانرژی تلقی می گردد. این رنگ اغلب در محصولاتی که می خواهند احساس هیجان و انرژی ایجاد نمایند، دیده می گردد. روشن است و بلافاصله نظر را جلب می نماید. از نظر انرژی ای که دارد، می تواند تازه، تند، طاقت فرسا، یا حتی شجاع و نیرومند به نظر برسد.

رنگ زرد می تواند پرخاشگر باشد: گرچه زرد می تواند یک رنگ پرانرژی باشد، اما تند بودن آن می تواند یک ضرر هم داشته باشد. گاهی اوقات رنگ زرد می تواند بسیار تهاجمی و حتی تقابل آمیز باشد. در مقیاس های عظیم، ممکن است افراد در محیط های زرد رنگ اذیت شوند و یا حتی به سرعت عصبانی شوند.

زرد پیچیده است: البته، اثرات رنگ زرد می تواند بسیار متنوع و پیچیده باشد. همه این رنگ را به یک صورت نمی بینند. در حالی که برخی از افراد ممکن است آن را روشن و شاد ببینند، دیگران ممکن است آن را ناپسند بدانند. برخی ممکن است با دیدن آن، به یاد یک روز گرم تابستانی بیفتند، در حالی که برای برخی دیگر ممکن است یادآور خاطرات بد باشد.

زرد شاد است: بسیاری از افراد، رنگ زرد را به عنوان یک رنگ شاد و روشن می بینند. تبلیغات ممکن است از آن نه تنها برای جلب توجه، بلکه برای ایجاد احساس خوش حالی نیز استفاده نمایند.

در حالی که رنگ زرد می تواند واکنش های مختلف روانشناختی را برانگیزد، اما لازم به یادآوری است که این واکنش ها غالباً برای هر شخص، منحصر به فردند. برخی از واکنش ها، مانند سخت بودن خواندن رنگ زرد، عمومی تر هستند. واکنش های دیگر، اغلب بسته به سوابق و تجارب مختلف فرهنگی و شخصی، می توانند متفاوت باشند.

منبع: فرادید
انتشار: 17 فروردین 1400 بروزرسانی: 17 فروردین 1400 گردآورنده: biotec-ney.ir شناسه مطلب: 950

به "روانشناسی رنگ ها؛ زردِ پرانرژی و پیچیده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روانشناسی رنگ ها؛ زردِ پرانرژی و پیچیده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید